Taito yrityslaboratorio, A 848 | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Taito yrityslaboratorio, A 848


Taitoliitto ja Suomen Kädentaidot -messut ovat tarjonneet messujen ensikertalaisille uuden, aloittelevien yrittäjien messukokonaisuuden. Yrittäjät valittiin avoimen hauen perusteella. Osastolla kolme käsityöyritystä tuo omat tuotteensa ensimmäistä kertaa näille messuille yleisön tutustuttaviksi. Luvassa on uusia testituotteita ja palautteen keräämistä yrittäjämatkan alkutaipaleen vahvistamiseen.

Tule tutustumaan yrityslaboratorion yrittäjiin ja uusiin tuotteisiin.

 

Taito yrityslaboratoriossa tänä vuonna mukana alla olevat yrittäjät:

Idän kehräämö Oy
Idän kehräämön villat ovat peräisin 250 km säteellä Nurmeksessa sijaitsevasta kehräämöstä ja koko tuotantoketju tapahtuu saman katon alla: lajittelu, pesu, värjäys ja kehräys. Tuotteita myös jatkojalostetaan farm to closet -konseptin hengessä esimerkiksi kutomalla. Kehräämöllä luodaan suomen ensimmäisiä lankoja kotimaisista kierrätyskuiduista ja kehitetään 100 % kotimaista kasvivärjäyskulttuuria teollisuuteen. Kehräämön ensimmäiset kehruukoneet käynnistyivät alkukesällä 2022 ja Idän kehräämön omistaja Anniina Nykäsellä on uljas ja rohkea yhden naisen visio pienestä, mutta jättimäisellä sydämellä lämpöä, räiskyvyyttä ja tulevaisuutta hyrisevästä tekstiilialan yrityksestä.
www.idankehraamo.fi
fB Idän kehräämö, IG @idankehraamo

 

Rakkaudella Marre
Porilainen kässä- ja askartelutiktokkaaja Mari eli Rakkaudella Marre tekee pääasiassa erilaisia kässäjuttuja värikkäistä pompomeista ja on muutamassa kuukaudessa kasvattanut laajan yleisön julkaisemilleen minitutoriaaleille tiktokissa. Messupisteellä Mari myös opastaa eli kävijät voivat osastolla kokeilla oman pompomin tekoa tupsukehikoiden avulla. Rakkaudella Marre on iloinen ja värikäs käsityöilon tuoja, joka ohjaa sekä myy omia pom pom -koruja ja DIY-paketteja. Yrityksen toimintatapa hyödyntää uuden ajan hengessä TikTokia omassa markkinoinnissaan. Mari toivookin pääsevänsä messuosastolla testaamaan pajatoimintaa suuressa tapahtumassa ja ihmisvilinässä.
www.rakkaudellamarre.fi
tiktok.com/@rakkaudellamarre

 

 

Keloa Eyewear

Keloa Eyewear valmistaa aidosti uniikkeja, käsintehtyjä silmälasikehyksiä suomalaisen luonnon raaka-aineista: tuohesta ja poronsarvesta. Tuotteiden valmistamisessa yhdistellään perinteisiä tuohen ja sarven käsittelymetodeja perinteisiin silmälasien valmistustapoihin. Pienen pieni silmälasipaja sijaitsee keskellä Lappia, Sodankylässä, ja on vasta tuomassa tuotteensa markkinoille.
Yrittäjä Laura Knuuti toivoo messuilla saavansa asiakaspalautetta tuotekehityksen pohjaksi. Osastolle Laura tuo malliston ensikappaleet ja toivoo, että asiakkaat tulevat kokeilemaan ja tutustumaan, sekä kertomaan toivovatko aurinko- vai silmälaseja, mitä värejä toivotaan, mikä tuotteessa ehkä mietityttää (esim. peseminen, mekaaninen kesto, vastuullisuus, allergeenit tms.)? Halutaanko enemmän ns. taidekehyksiä tai perusmallistoa? Ylijäämäpaloista Laura valmistaa koruja, nappeja ja muita pieniä koriste-esineitä, joita on myynnissä osastolla. Rohkeasti siis tutustumaan ainutlaatuiseen uutuusmallistoon!
IG @keloafinland

 

 

 

Yrityslaboratorion tuottavat yhteistyössä Taitoliitto ja Suomen Kädentaidot -messut.

Tervetuloa tutustumaan yrityslaboratorion yrittäjiin A-halliin osastolle A 848!