Mutteri-teema-alue, E-halli | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Mutteri-teema-alue, E-halli

Suomen Kädentaidot -messuilla E-hallissa toteutetaan jälleen rouhea alue ”Mutteri”.
Osastoilla myös työnäytöksiä, tervetuloa tutustumaan alueen tarjontaan!

 

Mukana alla olevat yritykset

 

  E 831

Havu Design on vaatevalmistaja Keski-Suomesta. Havun tuotteista löytyy urbaania katumuotia lähellä tuotettuna.

 

 

    E 849

Naskali Leather valmistaa rusetteja kierrätetystä nahasta sekä vanhoista nyrkkeilyhanskoista ja -säkeistä. Yrittäjän unelmana oli luoda rennon tyylikäs, voimakas ja ajaton asuste, josta on iloa pitkään – isältä pojalle. Naskalin nahkarusetti sopii loistavasti niin juhliin, pikkujouluihin kuin business-tapaamiseenkin. Nähdään messuilla ja jutellaan lisää!

 

   E 951

Oy Nordic Shaving Company Ltd. on kotimainen kosmetiikan, parranajon ja parranhoidon verkkokauppa, joka myös valmistaa omalla tuotemerkillä, Nordic Shaving Company, parranajo- ja parranhoitotuotteita. Tampereelta käsin toimiva perheyritys arvostaa käsityönä valmistettuja, ekologisia tuotteita. Perinteiseen parranajoon tehdyt partasudilla vaahdotettavat parranajosaippuat ovat yrityksen kärkituote. Parranajosaippuoiden lisäksi tuotevalikoimassa on myös kaikille sopivia palasaippuoita, parranpesusaippuoita ja nahkaisia koteloita partahöylille ja partasudeille. Tule tutustumaan!

 

   E 952

Teemme käsin veistämällä hirsirakennuksia ja muita puusepän tuotteita laidasta laitaan. Tällä kertaa tosin olen veistämässä moottorisahaveistoksia.

 

    E 941

Pintyplus KALKKIMAALISPRAYT värittävät Suomea!
Pintyplus kalkkimaalisprayt sopivat lukuisiin erilaisiin käyttökohteisiin, jossa halutaan väriä pintaan helposti ja ilman työläitä esivalmisteluja! Kalkkimaalispray soveltuu kaikille huonekaluille, pienesineille, erilaisille pinnoille. Helppo maalata etenkin pintoja, joita on vaikea työstää sudilla, esimerkiksi pärekorit, rottinkihuonekalut jne. Kalkkimaalisprayn maalijälki on täysin matta ja se tuottaa liitumaisen, samettimaisen ja Vintage-tyylisen pinnan maalauskohteeseen. Pintyplus kalkkimaalispray sarjaan kuuluvat myös: Primer eli pohjamaali, vaha sekä lakka. Ja nekin spraymuodossa, kätevää ja helppoa! Pintyplus kalkkimaalispray on vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen. Kalkkimaalisprayta löytyy valikoiduista sisustusalan jälleenmyyntiliikkeistä.
Pintyplus on Novasol Spray S.A.:n tuotemerkki ja Euroopan johtava spraymaalivalmistaja. Ympäristöystävällisyys ja korkea laatu ovat tehtaan avainasioita.

 

   E 930

Pirkanmaan rokkaavin verhoomo on 2019 perustettu yhden naisen verhoilualan yritys. Verhoilen autot, mp-t, huonekalut sekä julkitilat.

 

 

   E 841

Shadeshares tekee hyvää ja näyttää hyvältä. Viemme suomalaista osaamista kehitysmaihin. Työllistämme Nairobin slummeista (Kariobangi ja Korogocho) kotoisin olevia nuori aikuisia. Koulutimme ja tarjosimme heille paremman elämän mahdollisuudet. Valmistamme aurinkolasit käsityönä suomalaisesta, kestävästä koivuvanerista ja laadukkaista linsseistä. Jokaista ostettua aurinkolasiparia vastaan istutamme puun kyläämme.

 

    E 962

Perinnenahkurit valmistavat vanhoin käsityömenetelmin metsästys-, kalastus- ja maatalouskulttuureissa syntyvistä biojätemateriaaleista nykypäivän kuluttajalle monimuotoisia käyttö-, sisustus- ja korutuotteita. Perinneparkitusmenetelmin valmistetut nahat, taljat ja turkikset ovat ekologisesti tuotettuja ja ne edustavat kierrätyskulttuuria parhaimmillaan. Tuotteistamisessa hyödynnetään myös luut, sarvet ja suomut sorkkiakaan unohtamatta. Yhdistys tarjoaa koulutustapahtumia ja infotapahtumia aiheeseen liittyen.

 

      E 938

Torkel Design on persoonallisiin ja laadukkaisiin metalli- ja puusepäntuotteisiin erikoistunut yritys. Olipa kyseessä moderni design tai wanha kansanperinne, toteutamme kaiken suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen.

 

    E1031

Unique Art Tattoo tekee rakkaudella laadukkaita tatuointeja perinteiseen tyyliin ja nyt myös vielä perinteisempään Handpoke-tyyliin. Tuo oma kuvasi tai valitse valmiista malleista.

 

 

    E 949

Routa Design on lahtelainen yhden naisen yritys jonka kantava voima on suomalaisessa mytologiassa ja kansanperinteessä.
Seppämestari Kirsi Vahteran töitä on voinut nähdä Tuska Open Airissa jo neljänä vuonna, Slushissa 2017, lukuisissa näyttelyissä sekä useissa perinnetekniikoita esiin tuovissa tapahtumissa. Suomen kädentaidot-messuille Routa Design tuo mukanaan näyttelyteosten lisäksi Loitsukäätyjä, Taikakäätyjä sekä muita kansanperinteestämme ammentavia taottuja koruja ja käätyjä, Neidonvaaja hopeakorut sekä uuden hopeisen Veljeni-korusarja. Vahtera on palkittu vuoden 2020 taideseppänä ja Neidonvaajan Voimanaiset kampanja on valittu yhdeksi osanottajaksi Naisjärjestöjen tasa-arvotekoja kampanjaan

 

   E 851

Ukko Finland:in tuotteiden viimeistelty tyylikkyys syntyy huipputeknologian ja perinteisen käsityötaidon liitosta. Suomalaisten sorvareiden ja seppien valmistamat tuotteet ovat yhdistelmä maskuliinista jaloterästä ja minimalistista suunnittelua.

 

   E 825

Latelan Mad Festival -osastolla on viikonlopun ajan esillä Latelan Laurin käsityönä rakentama Ford Transit vuosimallia 1974. Autoon on käytetty työtunteja yli 1500 ja upeat yksityiskohdat kuten käsin muotoillut pellit sekä käsin tehty sisusta ihastuttavat niin autoilun ystäviä kuin käsitöiden taitajiakin.

Tule poikkeamaan osastolla kuulemaan lisää autosta ja hakemaan Mad Festival -alennusflyerisi!

 

  E 959

 

Teema-alueen tuottaa yhdessä Suomen Kädentaidot -messujen kanssa suunnittelija / yrittäjä Susanne Hamari, THINK TODAY.