Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

Mutteri – jotain aivan muuta

Tänä vuonna Suomen Kädentaidot -messuilla E-hallissa toteutetaan uusi alue: Mutteri – jotain aivan muuta

Mutteri-alueelta löydät rouheita tuotteita ja elämyksellisiä palveluita rosoisellakin kierteellä. Mutteri-alueella pääset tutustumaan kotimaiseen erikoisosaamiseen sekä tekemään mahtavia ostoksia. Mukana on noin viisitoista täysin erilaista kotimaista yritystä esittelemässä osaamistaan ja omaa ammattialaansa. Pääset seuraamaan ammattilaisia työssään ja tutustumaan muun muassa veneeseen, jonka valmistuksessa on käytetty paljon kotimaista käsityöosaamista. Esillä on myös koneita, käsityökaluja ja työnäytöksiä.

Mutteri-alueen välittömässä läheisyydessä on mukava ja viihtyisä lounge-tila istuimineen. Voit siis vaikkapa nauttia pienen messutauon ja virvokkeita sekä kahvia tutustuessasi Mutteriin.

Mutteri-alueelta löydät muun muassa alla olevat yritykset:


Kalastajan Kanava – E 945

Kalastus on kädentaito! Suomen kattavin kalastusalan media, Kalastajan Kanava, osallistuu tänä vuonna Suomen Kädentaidot -messuille, Mutteri-alueelle! Tavoitteena on kannustaa niin nuoria kuin vanhempia tekemään enemmän käsillään: kalastushan on varsin monipuolinen kädentaito.

Yhtenä nähtävyytenä Mutterissa on Kalastajan Kanavan Faster-vene, joka on 90 %:sti kotimainen ja valmistettu käsin Kellokoskella, Tuusulassa. Fasterilla on yli 40 vuoden kokemus vapaa-ajan veneiden sekä työveneiden valmistamisesta. Veneiden saumat hitsataan ja kaikki osat kiinnitetään veneeseen käsin. Vain veneen raaka-aineet, elektroniikka sekä moottori valmistetaan ulkomailla, mutta nekin asennetaan paikalleen Kellokoskella.

Kanavan veneen alla oleva traileri on loviisalaista käsityötä Alutrailerilta ja veneen rosteriset kaide- ja vapaputket ovat teräksen taivutuksen taidonnäytteitä Savonlinnasta, Rosterilta.

Messuilla Kalastajan Kanavan vetäjä Jyri Kuusisalo näyttää, miten erilaisia perukkeita, rigejä ja muuta kalastukseen liittyvää voi tehdä itse, ja toki häneltä saa myös kalastustekniikkaan käsialavinkkejä! Lisäksi Kalastajan Kanavan osastolta löytyy myös paljon kotimaisia käsityövieheitä ja erilaisia kalastusaiheisia tuotteita kotiin vietäväksi tai pukinkonttiin.

www.kalastajankanava.fi
Youtube: Kalastajan kanava
facebook.com/kalastajankanava
instagram.com/kalastajankanava

 


KASPERI – E 941

KASPERIt ovat moderneja klassikoita, jotka on tehty toimimaan päivittäisessä käytössä ympäri vuoden.
Jokainen yksityiskohta on suunniteltu ja testattu viimeisen päälle, jotta KASPERI saisi hymyn huulillesi joka päivä ja olisi luotettava kumppani läpi elämäsi.
KASPERIt on tehty kestävistä materiaaleista ja suunniteltu helposti korjattaviksi. KASPERIn elinikä on useita sukupolvia. Ja mikä mainiointa, ne paranevat vanhetessaan. Se on harvinaista herkkua.

instagram.com/kasperibags
facebook.com/Kasperibags
www.kasperi.net
janne@kasperi.net
puh. 050 538 7885

 

     


Kraa Kraa Eyewear

Tamperelainen Kraa Kraa Eyewear valmistaa silmälasi- ja aurinkolasikehyksiä. Kraa Kraan kehykset ovat sekoitus ennakkoluulotonta suunnittelua, modernia käsityöläisyyttä ja tinkimätöntä laatua. Kaikki Kraa Kraan kehykset valmistetaan käsityönä Suomessa Tampereella.

www.kraakraa.com
Matti Hänninen
info@kraakraa.com
puh. 020 735 0910

 

  


Maatilamajoitus Olkipukki

Kauniit ja laadukkaat kotimaassa valmistetut Olkipukki-tuotteet, Valmistettu juuri sinulle tilauksesta -mallistot.

Paluu menneeseen -maatilamajoitusta keskellä tuhansien järvien maata, Ruoveden Väärinmajassa. Suomen kaunis luonto ja kotieläimet lähelläsi.

Marika Pitkänen
www.olkipukki.info
puh. 045 158 3230

 

 

 


Kustom Kulture Art by Lauri Lehtonen & Eero Kumanto – E 951

 

Entisaikojen kylttimaalareiden perinteitä kunnioittaen toteutamme siveltimellä maalaten upeita kylttejä ja pinstripe-kuvioita niin nahkaan kuin peltiin. Uniikilla käsinmaalatulla pinstripe-kuviolla voidaan personoida niin auto, moottoripyöräkypärä kuin nahkainen käsilaukkukin.

Eero Kumanto
www.eerokumanto.com
Facebook: @eerokumanto.artist
Instagram:@eerokumanto.artist
eero.kumanto@riemudesign.com
puh. 044 373 7222

 

Lauri Lehtonen
www.siuronkylttipaja.wordpress.com 
Instagram: @lauri_siuronkylttipaja 
lehtonen.laurimo@gmail.com
puh. 040 756 9007


Taidetakomo Riimu – 947


Taidetakomo Riimun tuotemaailma koostuu pääosin taotuista käyttö- ja koriste-esineistä. Tuotteet kuitenkin vaihtelevat valetuista pronssikoruista aina damascus-teriin ja erikoisempiin taideprojekteihin saakka. Inspiraation lähteinä töissä ovat mm. luonto ja orgaaninen muotoilu. Tuotteissa yhdistyy niin moderni kädenjälki kuin sepän työn perinteet.

https://www.facebook.com/TaidetakomoRiimu/
Joni Karvinen
taidetakomoriimu@gmail.com
puh. 044 218 2629

 

 

 

 


Havu Design

Havu on laadukas ja hyvännäköinen. Havu tekee asiat oikein. Ei pikamuotia, ei lapsityövoimaa tai muuta p****a!

www.havudesign.fi
Niko Poikolainen
puh. 045 2000 753

Osta lippu