Mutteri – jotain aivan muuta, E-halli | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

Mutteri – jotain aivan muuta, E-halli

Tänä vuonna Suomen Kädentaidot -messuilla E-hallissa toteutetaan uusi alue: Mutteri – jotain aivan muuta

Mutteri-alueelta löydät rouheita tuotteita, elämyksellisiä ja erikoisia palveluja. Pääset kokemaan ja tutustumaan kotimaiseen erikoisosaamiseen sekä tekemään mahtavia ostoksia. Mukana on 17 täysin erilaista kotimaista yritystä esittelemässä osaamistaan ja ammattialaansa. Pääset seuraamaan ammattilaisia työssään ja tutustumaan muun muassa kalastuksen maailmaan sekä veneeseen, jonka valmistuksessa on käytetty paljon kotimaista käsityöosaamista. Esillä on myös erikoistekniikoita, pintakäsittelyä, käsityökaluja ja työnäytöksiä. Monipuolisesti metallia, puuta, nahkaa ja kumia sekä tekstiilejä.

Mutteri-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee mukava ja viihtyisä Tredun opiskelijoiden toteuttama ja somistama Lounge-tila. Tilassa voi pitää pienen messutauon, lepuuttaa jalkoja ja nauttia käsityöläisoluita, virvokkeita sekä kahvia tutustuessasi Mutteri-alueeseen. Lauantaina ja sunnuntaina voit seurata tatuoijan työtä ja nähdä käden sekä silmän yhteistyötä iholla.

 

Mutteri-alueelta E-hallista löydät alla olevat yritykset:

 

Kalastajan Kanava – E 945

Kalastus on kädentaito! Suomen kattavin kalastusalan media, Kalastajan Kanava, osallistuu tänä vuonna Suomen Kädentaidot -messuille, Mutteri-alueelle! Tavoitteena on kannustaa niin nuoria kuin vanhempia tekemään enemmän käsillään: kalastushan on varsin monipuolinen kädentaito.

Yhtenä nähtävyytenä Mutterissa on Kalastajan Kanavan Faster-vene, joka on 90 %:sti kotimainen ja valmistettu käsin Kellokoskella, Tuusulassa. Fasterilla on yli 40 vuoden kokemus vapaa-ajan veneiden sekä työveneiden valmistamisesta. Veneiden saumat hitsataan ja kaikki osat kiinnitetään veneeseen käsin. Vain veneen raaka-aineet, elektroniikka sekä moottori valmistetaan ulkomailla, mutta nekin asennetaan paikalleen Kellokoskella.

Kanavan veneen alla oleva traileri on loviisalaista käsityötä Alutrailerilta ja veneen rosteriset kaide- ja vapaputket ovat teräksen taivutuksen taidonnäytteitä Savonlinnasta, Rosterilta.

Messuilla Kalastajan Kanavan vetäjä Jyri Kuusisalo näyttää, miten erilaisia perukkeita, rigejä ja muuta kalastukseen liittyvää voi tehdä itse, ja toki häneltä saa myös kalastustekniikkaan käsialavinkkejä! Lisäksi Kalastajan Kanavan osastolta löytyy myös paljon kotimaisia käsityövieheitä ja erilaisia kalastusaiheisia tuotteita kotiin vietäväksi tai pukinkonttiin.

www.kalastajankanava.fi
Youtube: Kalastajan kanava
facebook.com/kalastajankanava
instagram.com/kalastajankanava

 


KASPERI – E 941

KASPERIt ovat moderneja klassikoita, jotka on tehty toimimaan päivittäisessä käytössä ympäri vuoden.
Jokainen yksityiskohta on suunniteltu ja testattu viimeisen päälle, jotta KASPERI saisi hymyn huulillesi joka päivä ja olisi luotettava kumppani läpi elämäsi.
KASPERIt on tehty kestävistä materiaaleista ja suunniteltu helposti korjattaviksi. KASPERIn elinikä on useita sukupolvia. Ja mikä mainiointa, ne paranevat vanhetessaan. Se on harvinaista herkkua.

instagram.com/kasperibags
facebook.com/Kasperibags
www.kasperi.net
janne@kasperi.net
puh. 050 538 7885

 

     


Kraa Kraa Eyewear – E 950

Tamperelainen Kraa Kraa Eyewear valmistaa silmälasi- ja aurinkolasikehyksiä. Kraa Kraan kehykset ovat sekoitus ennakkoluulotonta suunnittelua, modernia käsityöläisyyttä ja tinkimätöntä laatua. Kaikki Kraa Kraan kehykset valmistetaan käsityönä Suomessa Tampereella.

www.kraakraa.com
Matti Hänninen
info@kraakraa.com
puh. 020 735 0910

 

   


Kustom Kulture Art by Lauri Lehtonen & Eero Kumanto – E 946

Entisaikojen kylttimaalareiden perinteitä kunnioittaen toteutamme siveltimellä maalaten upeita kylttejä ja pinstripe-kuvioita niin nahkaan kuin peltiin. Uniikilla käsinmaalatulla pinstripe-kuviolla voidaan personoida niin auto, moottoripyöräkypärä kuin nahkainen käsilaukkukin.

Eero Kumanto
www.eerokumanto.com
Facebook: @eerokumanto.artist
Instagram:@eerokumanto.artist
eero.kumanto@riemudesign.com
puh. 044 373 7222

 

Lauri Lehtonen
www.siuronkylttipaja.wordpress.com 
Instagram: @lauri_siuronkylttipaja 
lehtonen.laurimo@gmail.com
puh. 040 756 9007

 

 


BAUM Design & Woodworking – E 920

Baum on huonekaluja suunnitteleva ja valmistava yritys, joka tarjoaa kustomoitavaa designia ja puusepän käsityötä.

www.baum.fi
baum@baum.fi
p. 0400 240 909

 


Havu Design – E 944

Havu on laadukas ja hyvännäköinen. Havu tekee asiat oikein. Ei pikamuotia, ei lapsityövoimaa tai muuta p****a!

www.havudesign.fi
Niko Poikolainen
puh. 045 2000 753

 

 

 

 


Ukko Finland – E 671

Ukko Finland on yhdistelmä maskuliinista jaloterästä ja minimalistista, suomalaista suunnittelua. Sen viimeistelty tyylikkyys syntyy huipputeknologian ja perinteisen käsityötaidon liitosta. Ukko Schnapps -tuotteet ovat täysin suomalaista suunnittelua ja käsityötä. Kaikki tuotteiden työvaiheet tehdään Etelä-Pohjanmaalla tiiviissä yhteistyössä paikallisten käsityötaitajien ammattitaitoa kunnioittaen.

www.ukkoschnapps.fi
info@ukkoschnapps.fi
Jani Jaatinen
puh. 0400 488 289


Naskali Leather – E 948

Naskali Leather on Jyri Naskalin, entisen nyrkkeilyn suomen mestarin, vuonna 2017 perustama käsityöyritys. Se valmistaa rusetteja ja koruja kierrätetystä nahasta kuten vanhoista nyrkkeilyhanskoista ja -säkeistä ja lisäksi poronnahasta. Jokainen rusetti on uniikki, sillä ne valmistetaan alusta loppuun käsityönä, Iittalan Lasimäellä sijaitsevalla Naskalin pajalla. Yrittäjän unelmana oli luoda rennon tyylikäs, voimakas ja ajaton asuste, josta on kantajalleen iloa pitkään. 

www.naskalileather.com
Jyri Naskali
Puh. 040 775 7957


Saint Vacant Oy – E 949

Saint Vacant on valmistanut kenkiä laatutietoisille miehille jo vuodesta 2005 lähtien, mutta 2016 brändi uudisti valikoimansa. Vähemmän on enemmän, ja mallistoon kuuluu vain viisi tuotetta – ne tärkeimmät kenkämallit, jotka jokaisen miehen olisi hyvä omistaa. Tämä lähestymistapa haistattaa pitkät kertakäyttökulttuurille, kehottaa harkitsemaan mihin rahansa laittaa ja pitämään hyvää huolta omistamistaan tavaroista, varsinkin kengistä.
Suunnittelija Janne Lax on kokenut kengäntekijä, joka on saanut oppinsa mittatilausjalkineiden parissa, Suomessa ja Englannissa. Laxin rohkea oivallus yhdistää hänen suunnittelijataitonsa, klassiset miesten kenkämallit ja kestävän kehityksen. Tuotteiden rakenteet on suunniteltu mahdollisimman korjattaviksi, konseptissa kaikki logistiikka tapahtuu maakuljetuksina ja on muovin käyttö pakkauksissa lopetettu. Saint Vacant miestenjalkineet valmistetaan Portugalissa, Eurooppalaisista materiaaleista.

Every event in a man’s life fits into five soles.

www.saintvacant.com
instagram.com/saintvacant
facebook.com/saintvacant
info@saintvacant.com
p. 040 740 4858


Norolan Artisanlures – E 834

Norolan valmistaa ennennäkemättömiä käsityövieheitä niin kesä- kuin talvikalastukseen. Light-sarjan testivoittaja tuoteperheestä löydät vieheet kaikille petokaloille!

Norolan Artisanlures
www.norolan.com
Jyrki Kasanen
p. 050 910 0501


Neorex Oy – E 951

Saha- ja teräsarja on suunniteltu kodin käyttöön ja kaikkiin sen kohteisiin. Selviät yhdellä rungolla, johon vaihdat terät aina sahattavan kohteen mukaan. Sahan kärjessä on leikkuri, jolla leikkaat kaikki laatta- ja lasipinnat. Sarjassa kaksipuoleinen timanttiviila kaiken kovan materiaalin hiontaan, jolla viimeistelet työsi.

www.neorex.fi


Pintyplus Finland – E 942

Pintyplus-kalkkimaalispray soveltuu pienesineille, huonekaluillekin ja monille eri pinnoille. Hyvin peittävä ja helppo maalata etenkin pintoja, joita on vaikea työstää sudilla, esimerkiksi pärekorit, rottinkihuonekalut jne.
Sarjaan kuuluu myös pohjamaali, vaha sekä lakka. Nekin spraymuodossa. Kätevää ja helppoa!
Pintyplus kalkkimaalispray on vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen. Valittavana on 18 herkullista väriä.
#pintyplusfinland

www.pintyplusfinland.fi


Epämääräinen Puutavarakauppa EMPK,
E 952

EMPK Oy haluaa tuotteillaan pysäyttää sinut pohtimaan luontosuhdettasi. EMPK Oy julkaisee MUTTERI-messualueella uusia ennennäkemättömiä sisustustuotteita – nähtävillä on esimerkiksi sisustuskantoja ja aidosti maalaisromanttisia uniikkeja sisustustuotteita jokaiseen kotiin.

 

 

 


ASMI, E 943

ASMI suunnittelee ja valmistaa koruja sekä laukkuja hyödyntäen puhjenneita sisäkumeja. ASMIn tuotteet kestää kovemmassakin menossa mukana eikä hätkähdä edes räntäkelillä!

www.asmi.fi

 


Juola Design Oy, E 947

Juola Design on suomalainen design-huonekaluja valmistava yritys. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa käyttäen perinteisiä puusepäntaitoja yhdistettynä moderneihin tekniikoihin ja uusiin materiaaleihin. Juola Designin muotokieli on luonnonläheinen ja ajaton. Tuotteet sisältävät rouheaa betonia ja lämmintä tammea. Yrityksen perustaja muotoilijapuuseppä Marianna Juola on kehittänyt betonin rakenteen sisätiloihin sopivaksi, helppokäyttöiseksi sekä kestäväksi levymateriaaliksi. Messuilla yrityksellä on mukana sohvapöytä Cornu sekä tv-taso Ravda. Tulkaa rohkeasti tutustumaan tarkemmin ja kokemaan betonin uusi ulottuvuus.

www.juoladesign.fi

 


Unique Art Tattoo, E1041

Unique Art Tattoo Hämeenlinna toteuttaa laadukkaita Walk In -tatuointeja messuhinnoin jokaisena messupäivänä.
Voit valita artistien suunnittelemista tatuointimalleista omasi tai tuoda oman kuvan mukanasi jota voimme muokata tarvittaessa. Tatuoinnit ovat K-18.

@uniqueart.fi
www.uniqueart.fi

 


 

 

Mutteri-alueen somistus tehdään Rautasoini Oy:n materiaaleilla.

Rautasoini Oy on perinteikäs romuliike Tampereella, mutta nykyään myös palveleva rautakauppa, mistä löytyy laaja valikoima terästuotteita laadukkaaseen rakentamiseen. Yrityksen toiminnan ydin on romumetallin osto ja kierrätys.

www.rautasoini.fi


 

Osta lippu