Käsityömatkailu – Visit Kauhava | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Käsityömatkailu – Visit Kauhava

Kauhavalla on vahva käsityöperinne, joka elää yhä voimakkaana. Bussilasteittain käsityöharrastajia vierailee vuosittain kohteissamme hakemassa ideoita, inspiraatioita sekä tietysti materiaaleja ja välineitä näiden toteuttamiseen!

Käsityökaupunki Kauhavan osastolla kauhavalaiset kädentaidon lippulaivat Lankava, Iisakki Järvenpään puukkotehdas, Tuulia Design sekä MattoMalla esittelevät tuotteitaan. Lisäksi mukana on Visit Kauhava, joka esittelee kaikkia Kauhavan yli 30 käsityökohdetta sekä muuta matkailutarjontaa.

Lankava on värikäs ja innostava käsityöihmisen aarreaitta, joka uudistuu, ideoi ja inspiroi. Lankavan osastolta löytyvät mm. oman tuotannon kierrätyspuuvillatuotteet, erilaiset sukkalangat, Lopi-lankoja, Lankava Villava, Into ja Lempi, Alize: Velluto, Kid Mohair ja Mohair Classic sekä laaja valikoima erilaisia puikkoja, koukkuja ja työvälineitä.

 

 

Iisakki Järvenpään Puukkotehdas valmistaa puukkoja samalla kädentaidolla kuin on tehty jo yli 140 vuotta. Puukot tehdään edelleen käsityönä Kauhavalla jokaista osaa myöden. Puukkotehtaan osastolla pääset tutustumaan pohjalaisten perinne- ja eräpuukkojen lisäksi helavöihin ja -koruihin. Itselle tai lahjaksi, aito Iisakki Järvenpää.

 

 

Tuulia Design on kiistatta Kauhavan hauskin kauppa ja saman ilon löydät myös tältä messuosastolta! Tuulia Designin materiaalit, tarvikepaketit ja elämykselliset tapahtumat ilahduttavat ja innostavat kokeilemaan uutta. Messuilla on mukana kauden suosituimmat tarvikepaketit ja ideoita saa kaupanpäälle!

 

 

MattoMallan matoista välittyvät rakkaus kotimaisiin mattoihin ja korkea laatu. Materiaaleina Mattokutomo Mallalla ovat puuvilla ja paperinaru. Matonkutomisen arvokasta perinnettä vaaliva MattoMalla tarjoaa messukävijälle sekä ajattomia, rauhalliseen sisustukseen sopivia kudottuja narumattoja että iloisen värikkäitä puuvillaisia raitamattoja. Nämä sopivat niin allergisille, koteihin lasten ja lemmikkien kanssa kuin myös kodinomaisiin julkisiin tiloihin. Räätälöitäviä kokoja saatavilla tarpeen mukaan.

Visit Kauhava  on kaupungin matkailupalvelu, joka kokoaa matkailutoimijat yhteen ja esittelee heidän palveluitaan. Visit Kauhava vinkkaa mitä Kauhavalla kannattaa kokea, missä syödä, minkälaisia majoitusmahdollisuuksia Kauhavalla on ja vastaa kuuluisaan lomakysymykseen ”mitä tänään tehtäisiin?” suunnittelitpa sitten reissua ihan pienellä porukalla tai isomman ryhmän kanssa.