JÄMÄLANGASTA! 10 v. -näyttely, E 801 | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot
{Content.image.alt

JÄMÄLANGASTA! 10 v. -näyttely, E 801

Messuvieraat pääsevät sukeltamaan jämälankojen valloittavaan maailmaan oikein urakalla elämyksellisessä JÄMÄLANGASTA! 10 v. -näyttelyssä, joka jatkaa Sanna Vatasen suosiota saavuttaneiden kosketeltavien näyttelyiden sarjaa (Lumiukot, Virkatut moottorisahat, BÄÄ! Lankalaboratorio).

Uuden teoksen tuotteiden lisäksi näyttelyssä esitellään non-stop myös kirjassa käytettyjä inspiroivia tekniikoita, joista kerromme lisää myöhemmin.

HYVÄ MIELI JÄMÄLANGOISTA!
Alkuperäinen jämälanka-inspiraationi oli oma mummo, joka neuloi meille lapsena riemukkaita eriparisukkia. Mummo jatkoi neulomista uudella värillä siitä mihin edellinen lanka loppui. Itselleni tämä ’nyhjää tyhjästä’-filosofia ja sen yllätyksellisyys, luova löytämisen riemu, liiallisesta suunnitelmallisuudesta irtipääseminen on jämälangoissa inspiroivinta. Ja kun kaiken uuden hankkimista on tänä päivänä syytä harkita useammin kuin kahdesti, on hyvä kääntää ajatukset oman lankaröykkiön pariin ja miettiä mitä hienoa ja uniikkia siitä saisi irti. Itse rakastan kierrättämistä ja olen kierrättänyt myös joitain vanhoja, vähälle käytölle jääneitä neuleitani purkamalla niitä. Tässä kohtaa tulee taas esille kuinka laadukkaisiin materiaaleihin sijoittaminen kannattaa käsitöissä: hieman käytetystäkin langasta voi kevyellä pesulla saada liki uuden veroisen. Ja taas tulee hyvä mieli kierrättämisestä!

BÄÄ! Lankalaboratorion tapaan näyttelyssä on tarjolla viittomakielinen tulkkauspalvelu.

VÄRIPALLOILLA ILOA ELÄMÄÄN!
10.10.2019 vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Tärkeänä kansainvälisenä teemana tänä vuonna on itsemurhien ehkäisy.
Koska jokainen päivä on tärkeä hyvinvoinnin ja paremman mielenterveyden kannalta, jatkamme viime vuoden Kädentaidoissa suosiota saanutta Väripallo-kampanjaamme myös tämän vuoden Jämälangasta! -näyttelyssä 15.-17.11. Tampereella. Samalla haluamme osaltamme myös näin ottaa osaa messujen ’hyvä olo käsitöistä’ -teemaan.

Sekä käsillä tekeminen että värit voivat tutkitusti parantaa hyvinvointia, edistää luovuutta ja rentoutusta ja sitä kautta olla myös suojana elämänhaasteita vastaan. Tämän vuoden väripalloissa on mukana paitsi paljon kotimaista villaa ja käsin värjättyjä ihanuuksia myös silkkisiä villoja, alpakkaa sekä jämälankalöytöjä aiemmista projekteistani. Yhdistävänä teemana on villa, värit ja hyvä mieli. Yhden väripallon hinta on 2 euroa ja koko kampanjan tuotto suunnataan Suomen Mielenterveysseura ry:n toiminnan tukemiseen.

Viime vuonna osa suunnitteli käyttävänsä väripallojen langat omiin käsitöihin, monet hankkivat palloja lahjaksi, jotkut kertoivat ripustavansa ne joulukoristeeksi ja ainakin yksi tuli varta vasten näyttämään minulle väripallosta tekemänsä ihanan korun. Odotan innolla, mihin pallot inspiroivat tänä vuonna. Nähdään hyvillä mielin Kädentaidoissa! – Sanna

PS. Huomasithan, että Suomen Mielenterveysseura haastaa torstaina kaikki näyttämään “vihreää valoa” hyvinvoinnin puolesta ja kannustaa myös esittämään tärkeän kysymyksen ’mitä kuuluu?’.

#vihreaavaloa
#kymppikymppi
#mitäkuuluu
#hyväolokäsitöistä

Tervetuloa osastolle E 801!

Osta lippu