Iltapukunäyttely, E 60 | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Iltapukunäyttely, E 60

Tulevaan juhlakauteen voi virittäytyä vierailemalla upcycling ompelijamestari Paula Malleuksen ja trashionista Outi Pyyn iltapukunäyttelyssä. Esillä on kymmenen erilaisista ja inspiroivaa kierrätysmateriaaleista linnanjuhliin valmistettua pukua kymmenen vuoden ajalta. Paula ja Outi ovat molemmat suomalaisen kierrätysmuodin pioneereja ja kiertotalouden ammattilaisia.

Pukunäyttely löytyy E-hallista osastolta E 60.

Tekstiili- ja muotialan upcyclingin edelläkävijä ja asiantuntija Paula Malleus on toiminut tekstiili- ja muotialan monitoiminaisena 24 vuotta. Kestävyys ja merkityksellisyys ovat Paulan ydinarvoja. Hän on tehnyt pitkän ja täysin poikkeuksellisen uran upcycling suunnittelun parissa. Syksyllä hän aloitti Suomen ensimmäisen virallisen ammatillisen UPCYCLING-koulutuksen Keudan leivissä.

Outi Pyy on vastuullisuusvaikuttaja, blogisti ja kestävän vaatehuollon ja kierrätysmuodin ammattilainen. Hän on yksi Suomen äänekkäimmistä vastuullisen kuluttamisen (tekstiilit ja muoti) puolestapuhujista ja alan luennoitsijoista. Outin somekanavat käsittelevät vastuullista muotia, tekstiilikierrätystä ja vaatehuoltoa. Hänen kirjoittamansa kirja TRASHION julkaistiin vuonna 2012 (Atena).

Puvut: @upcycilngmastermalleus, @outilespyy, @remake_upcyclingstudio

Kuvat: @kanervamantila, @kotipuhtaaksi

@hclotta #upcycling #kiertotalous #kierrätysmuoti