Vuoden Artesaani -kilpailu | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Vuoden Artesaani -kilpailu

Vuoden Artesaani 2020 -kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon tai taideteollisuusalan perustutkinnon suorittaville opiskelijoille. Vuoden Artesaani -kilpailun tavoite on ylläpitää ja lisätä suomalaisen käsityön ja kädentaitojen arvostusta, edesauttaa vastavalmistuneiden opiskelijoiden ja taitavien käsityöläisten työllistymismahdollisuuksia ja edistää alan tietoisuutta.

 

AIKATAULU JA SÄÄNNÖT

  • Ilmoittaudu kilpailuun 30.9.2020 mennessä. Ilmoittautumisen voi tehdä opettaja tai opiskelija itse.
  • Lähetä esitysmateriaalisi 2.10.2020 mennessä osoitteeseen johanna.hannelius@tampereenmessut.fi.
  • Finalistien ja voittajan valinta 8.10.2020 (finalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 9.10.).
  • Voittajan julkistus yleisölle ja palkitseminen Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa 13.11.2020.
  • Kilpailuun voi osallistua vuonna 2020 käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon tai taideteollisuusalan perustutkinnon suorittanut / suorittava opiskelija.
  • Kilpailutyön/-töiden tulee olla opiskelijan omia.

 

KILPAILUTÖIDEN ESITTELY
Kilpailuun osallistuvat opiskelijat laativat raadille vapaamuotoisen esittelyn itsestään sekä valmistamistaan ja suunnittelemistaan kilpailutöistä / -työstä kuvineen. Työ voi olla asiakkaalle tehty tuote, tila tai palvelu. Se voi olla osa jotain suurempaa kokonaisuutta, yhteistyö tai työskentelyä suunnittelijan kanssa. Raadille toimitettava esittely toimii kuvauksena osallistujan osaamisesta. Esittelyssä tulee kertoa työn / töiden valmistusmateriaaleista ja tekniikoista, käyttötarkoituksesta, tuotteiden koko, työn, palvelun tai tuoteryhmän nimi, hinnoittelu sekä mahdolliset muut tiedot (esim. markkinointikelpoisuus, asiakaskunta, markkinointikanavat, jne.). Esittely voi olla esimerkiksi sähköinen tai perinteinen portfolio, Powerpoint-esitys tai video.

 

RAATI, ARVIOINTI, FINALISTIT JA VOITTAJA
Kilpailun raatiin kuuluvat Suomen Kädentaidot -näyttelytoimikunnan asiantuntijoita sekä Opetushallituksen edustaja. Raati kiinnittää arvioinnissa huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin: työn laatu, esteettinen ja visuaalinen kokonaisuus, tekninen toimivuus, käyttötarkoitus, markkinointikelpoisuus, ajattomuus, työllistävyys, ekologisuus ja kestävä kehitys sekä esittelymateriaalin laatu, visuaalisuus ja informatiivisuus.

Raati valitsee kaikkien osallistujien joukosta 3–5 finalistia, jotka esitellään Suomen Kädentaidot -nettisivuilla. Näistä valitaan yksi voittaja. Finalisteille ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja kilpailun voittaja julkistetaan yleisölle ja palkitaan messujen avajaisissa.

 

PALKINTO
Palkinnoksi kilpailun voittaja saa suunnitella sekä toteuttaa omista töistään Suomen Kädentaidot 2020 -messuille näyttelyn / osaston. Tampereen Messut Oy tarjoaa näyttelyn peruspuitteet (seinät, matto, sähköt, valaistus, nimikyltti). Lisäksi Tampereen Messut Oy lahjoittaa voittajalle 500 euron stipendin.


LISÄTIEDOT KILPAILUSTA JA ESITTELYAINEISTON LÄHETYS:
Ohjelmatuottaja Johanna Hannelius, Tampereen Messut Oy, p. 0207 701 216, johanna.hannelius@tampereenmessut.fi

ILMOITTAUDU KILPAILUUN
 

VUODEN ARTESAANI -KILPAILUN AIEMMAT VOITTAJAT