Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu

Onko sinun tuotteesi seuraava menestyjä?

Kokeile, sillä Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailu järjestetään jo 21. kertaa!

Uutuustuote-kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita. Kädentaitojen kiinnostavuus ja ajankohtaisuus ovat tärkeitä asioita, joita alan yritysten uudistuvuus sekä uudet innovaatiot tukevat. Monen menestystarinan takana on kyky muuntautua ja kilpailulla rohkaistaan kokeilemaan uutta, kehittämään tuotteita ja katsomaan tulevaisuuteen.

Lue viime vuoden Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailun voittajan mietteet »

Vuoden Uutuustuote -kilpailujen voittajat vuosien varrelta » 

Miksi kilpailu järjestetään?

Kilpailulla halutaan tukea kotimaista käsityötä nostamalla vuosittain esille hyvin suunniteltuja kädentaitojen tuotteita.

Kuka voi osallistua?

Kilpailu on avoin kaikille Suomen Kädentaidot 2023 -messujen näytteilleasettajayrityksille, yksityishenkilönä ei voi osallistua kilpailuun. Tuote voi olla vuoden 2022–2023 tuotantoa, mutta kilpailuun ei voi osallistua kahta kertaa samalla tuotteella.

Miten voittaja valitaan?

Raati käy läpi kaikki kilpailuun osallistuneet tuotteet ja valitsee joukosta yhden voittajan, joka nimitetään Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi. Asiantuntijaraadin jäsenet valitsee Taito Pirkanmaa ry. Raati valitsee myös osallistuneista parhaat tuotteet ja ne ovat esillä messuilla Suomen Kädentaidot Uutuustuote -näyttelyssä osastolla A 649.

Kilpailussa arvostetaan erityisesti kotimaisen käsityön arvoja, kuten hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden innovointia nykypäivään, erinomaista työn laatua ja esteettisyyttä sekä kestävyyttä ja ekologisuutta.

Uutuustuotteen tulee myös olla muotoilultaan uusi ja yleisilmeeltään raikas. Kokonaisarvioinnissa huomioidaan tuotteen käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen.

Miten osallistun?

Ilmoita tuotteesi ehdolle kilpailuun täyttämällä alla oleva ennakkoilmoittautumislomake viimeistään 15.11.2023. Lomakkeelle kirjataan tuotteen tiedot ja perustelut, miksi juuri kyseinen tuote tulisi valita vuoden uutuustuotteeksi. Lomakkeella tulee myös lähettää kuva tuotteesta (kuvan koko max. 10 Mt).

Uutuustuote tulee toimittaa yhdessä linkin kautta tulostettavan ja täytettävän ilmoittautumislomakkeen kanssa messujen näyttelytoimistoon (A-hallin 2. krs.) viimeisenä rakennuspäivänä torstaina 16.11.2023 klo 15.00 mennessä. Raati kokoontuu arvioimaan tuotteet klo 15.00, jonka jälkeen ei voi enää toimittaa tuotteita.

Lataa ilmoittaumislomake

Voit halutessasi myös postittaa tuotteen etukäteen yhdessä täytetyn lomakkeen kanssa osoitteella:

Tampereen Messut Oy / Uutuustuote
PL 163, 33901 TAMPERE

HUOM! Vain määräaikaan mennessä vastaanotetut tuotteet voidaan ottaa mukaan kilpailuun.

 • Kilpailun säännöt

  Kilpailun säännöt

  • Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen Kädentaidot 2023 -messujen näytteilleasettajayritykset, yksityishenkilönä ei voi osallistua kilpailuun.
  • Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä tuotteella / yritys
  • Tuote on toimitettava annettuun määräaikaan mennessä ilmoitettuun paikkaan. Myöhemmin toimitettuja tuotteita ei hyväksytä kilpailuun.
  • Tuotteessa on oltava näkyvissä hinta
  • Tuotteen tulee olla vuosien 2022–2023 tuotantoa (HUOM! Kilpailuun ei voi osallistua kahta kertaa samalla tuotteella)
  • Kilpailuun hyväksytään kaikenlaiset tuotteet, paitsi kirjat
  • Voittaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa

   

  Tuotteen arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavat seikat:

  • erinomainen työn laatu
  • uusi muotoilu, esteettisyys, raikas yleisilme
  • perinteisten menetelmien ja materiaalien innovointi nykypäivään
  • kestävyys, ekologisuus
  • käytännöllisyys ja mahdollisuudet hyvään kaupalliseen menestykseen

 

Mitä tuotteelleni tapahtuu kilpailun jälkeen?

Henkilökuntamme toimittaa messuilla Uutuustuote-näyttelyssä esillä olevat tuotteet näytteilleasettajien osastoille tai tuotteen voi halutessaan noutaa myös näyttelystä itse sunnuntaina messujen sulkeuduttua.

Ne tuotteet, joita ei valita esille näyttelyyn, tulee näytteilleasettajan itse noutaa perjantain aikana messujen näyttelytoimistosta.

HUOM! Emme postita tuotteita messujen jälkeen.

Ennakkoilmoittautuminen Uutuustuote-kilpailuun 2023

Tuote

Kuva tuotteesta(Pakollinen)
Sallitut tiedostomuodot: jpg, jpeg, png, gif.

Yritys / valmistaja

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.