Suomen Kädentaidot

Ohjeita kävijälle

Tutustumalla näihin ohjeisiin sekä usein kysyttyihin kysymyksiin etukäteen helpotat vierailuasi messuilla!


Messut ovat auki

  • Perjantaina 16.11. klo 10–18
  • Lauantaina 17.11. klo 9–18
  • Sunnuntaina 18.11. klo 10–17

D-halli eli Deli-alue sekä vaatesäilytys avataan jokaisena messupäivänä puoli tuntia aiemmin. Sisäänkäynti D-halliin on pääaulan kautta.


Miten messuille pääsee?

Bussilla
Tampereen Joukkoliikenteen bussit numerolla 14Y tulevat Tampereen keskustasta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin eteen noin 5 minuutin välein.

14Y aikataulut »

Linja 14 kulkee messuviikonlopun ajan normaalin aikataulunsa mukaisesti.

Myös Tampereen joukkoliikenteen linjat 1 ja 11 kulkevat noin 1 km matkan päähän Messu- ja Urheilukeskukselta, jää pysäkillä Valmetinkatu. Valmetinkadun pysäkille jäätyäsi ylitä Nuolialantien toiselle puolelle ja jatka Perkiönkatua kohti etelää. 350 metrin kuluttua Tarmonkadun kohdalla käänny oikealle ulkoilureitille, joka tuo suoraan Messu- ja Urheilukeskukselle.

Omalla autolla
Pysäköintitilaa löytyy E-hallin Pohjoisen sisäänkäynnin pysäköintialueelta sekä Ilmailunkadun varren pysäköintialueilta Pääsisäänkäynnin puolelta. Pysäköinti on maksullinen, 6 € / päivä. Suosittelemme omalla autolla tulijoita käyttämään Ikean viereistä P-Ikea etäpysäköintiä, jossa on maksuton pysäköinti sekä bussikuljetus suoraan messukeskukselle.

Mikä on etäparkin tarkka osoite ja mitkä ovat liitäntäbussien aikataulut?
Ikean viereisen pysäköintialueen osoite on Leppästensuonkatu 2, 33800 Tampere.

Bussit etäpysäköinnin ja messujen välillä kulkevat 15 minuutin välein, katso ajo-ohjeet ja tarkempi aikataulu täältä.


Mistä messuliput voi ostaa?

Lippuja voi ostaa netistä Ticketmasterin kautta tai paikanpäällä sisäänkäynneistä.

Voiko messulipun maksaa E-passilla?
Liikunta- ja kulttuurisetelit tai Smartum-, Ticket- ja vastaavat kortit eivät käy messuilla maksuvälineenä. Käteisen lisäksi käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (poislukien American Express tai Diners eivät käy).

Miten toimii ennakkolippujen vaihto rannekkeeksi messuilla?

Ennakkoon ostetut kolmen päivän liput voi vaihtaa rannekkeeseen messuille saapuessa infopisteellä (Pääsisäänkäynti tai Pohjoinen sisäänkäynti).

Olen ostanut kolmen päivän lipun, mutta haluan messuilla vain perjantaina ja sunnuntaina enkä voi käyttää ranneketta lauantaina. Miten toimin?

Kolmen päivän rannekkeen ostajana olet tervetullut vierailemaan niinä päivinä kuin haluat. Pidä ranneke koko viikonlopun ranteessasi, jotta pääset sisälle myös sunnuntaina. Ranneketta ei voi välissä lauantaina käyttää toinen henkilö.


Onko messuilla vaatesäilytystä?

Vaatesäilytys maksaa 2 € ja maksutapoina käyvät yleisimmät kortit sekä käteinen. Narikat sijaitsevat sisäänkäyntien (Pääsisäänkäynnin vaatesäilytys on D-hallissa) yhteydessä.


Voiko näytteilleasettajien tuotteita maksaa kortilla?

Suurimmalla osalla näytteilleasettajista on mahdollisuus korttimaksuun. Ihan jokaisella osastolla korttimaksu ei kuitenkaan onnistu, joten kannattaa varata käteistä rahaa mukaan!


Onko messuilla pankkiautomaattia?

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulassa sijaitsee käteisautomaatti Nosto. Käteisautomaatista voi nostaa 10, 20 ja 50 euron seteleitä.
Nosto-automaattia voi käyttää kaikilla SEPA-yhteensopivilla debit- ja credit-korteilla, joissa on Visa, MasterCard, Electron, Maestro tai Cirrus -tunnukset.


Mahtuuko messuilla kulkemaan lastenvaunujen kanssa?

Lastenvaunujen kanssa on sallittua tulla vierailemaan messuille, mutta suuresta väkimäärästä johtuen emme suosittele tätä, sillä liikkuminen käytävillä voi olla haastavaa.

D-hallin vaatesäilytyksen yhteydessä on vaunuparkki, jonne mahtuu rajallinen määrä vaunuja säilytykseen (hinta 2 €).


Onko paikalla pyörätuoleja?

Messukeskuksella on lainattavissa rajallinen määrä pyörätuoleja, jotka löytyvät sisäänkäynneiltä.


Onko messuilla vesipistettä?

Jokaiseen messuhalliin on varattu kävijöitä palvelevat vesipisteet, joiden sijainnit näet messukartoista. Vesipisteen tunnistat vesipisara-symbolista sinisellä pohjalla. Kannattaa ottaa oma vesipullo mukaan!


Missä voin syödä?

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen ravintolat palvelevat lounasravintoloina ja erilaisina teemakahviloina.

Katso täältä kaikki messuilla avoinna olevat kahvilat ja ravintolat »

Ravintoloitsija Finnrestan kotisivut »


Löytötavarat

Jäikö jotain jälkeen? Kysy kadonneita tavaroita ensisijaisesti pääaulan Infosta. Löytötavarat toimitamme joka viikon maanantai Pirkanmaan Löytötavaratoimistoon. p. 0600 ­300 758 (1,94 €/min + pvm).


Turvallisuus ja kielletyt esineet sekä aineet

Noudata aina järjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita ja määräyksiä. Mikäli havaitset onnettomuuden, jonkin muun turvallisuutta vaarantavan asian tai ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta, ilmoita siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Tapahtuma-­alueelle ei saa tuoda terä-­ tai muita aseita, palavia nesteitä, alkoholia, huumausaineita, räjähteitä tai ilotulitteita.


Ensiapu

Tapahtuma-­aikaisesta ensiavusta vastaa SPR, jonka ensiapupiste sijaitsee messualueella. Voit kysyä sijaintia pääaulan Infosta.

SPR:n tavoittaa tapahtuma-aikana puhelimitse numerosta 050 356 1236. Yleinen hätänumero on 112.

Soita SPR Soita 112


Eläimet

Eläimien tuominen opaskoiria lukuunottamatta tapahtuman alueelle on kielletty.


Tupakointi

Tupakointi on kielletty tupakkalain (693/1976) 5 luvun 12 §:n mukaisesti kaikkialla tapahtuman sisätiloissa. Myös sähkötupakan käyttö on kielletty. Kiellon noudattamista valvovat järjestyksenvalvojat. Tupakointi on sallittua ainoastaan ulkona sisäänkäyntien läheisyydessä merkityillä paikoilla. Ethän heitä tumppeja maahan, vaan laitat ne niille tarkoitettuihin kierrätyspisteisiin.


Esteettömyys

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kupeessa on erikseen merkitty VIP-pysäköintialue eli yhdistetty inva-, kutsuvieras- ja press-pysäköintialue, jonne voi ajaa invapysäköintilappua, VIP-kutsua tai lehdistökutsua ja PRESS-korttia esittämällä. Pysäköinti on tuolloin maksutonta.

Suosittelemme käyttämään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin oikeanpuoleisinta ovea, sillä se avautuu sähköisesti invapainiketta painamalla. Kaikki näyttelyhallit ovat ensimmäisessä kerroksessa eli maantasalla. Toisen kerroksen Seminaarikeskukseen ja kokoustiloihin pääsee hisseillä.

Pyörätuolilla liikkuvan tulee maksaa pääsylippu messuille normaalisti, mutta avustaja pääsee sisään maksutta. Messuille saa tuoda opaskoiramerkillä varustetun opaskoiran.


Majoitus

Tampereella riittää majoitusvaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle. Messukeskusta lähimpänä olevat majoituspaikat ovat Hatanpään kaupunginosassa sijaitsevat Mango Hotel ja itsepalveluhotelli Ville. Tampereella on myös useita Sokos Hotelleja, mm. keskeisellä paikalla sijaitseva Hotelli Ilves, perinteikäs Hotelli Tammer, tunnelmallinen ja kodikas Hotelli Villa sekä vuonna 2014 avattu 88­-metrinen Hotelli Torni, jonka Sky Bar -­kattoterassilta avautuu upeat näkymät Tampereen ylle.

Näitä suosittelemme