Suomen Kädentaidot

10 messuvinkkiä

10 vinkkiä onnistuneeseen messukäyntiin

Suomen Kädentaidot -messuilla käy vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä kolmen päivän aikana. Halleja on yhteensä 4 ja yrityksiä yli 650. Suunnittelemalla päiväsi etukäteen varmistat parhaiten onnistuneen messukäynnin. Olemme koonneet sinulle 10 vinkkiä, joista aloittaa!


1) Suunnittele messukäyntisi etukäteen

Näytteilleasettajiin, messuohjelmaan ja hallikarttoihin kannattaa tutustua jo etukäteen messujen kotisivuilla. Tee lista sinua kiinnostavista näytteilleasettajista ja ohjelmanumeroista, ja merkitse ne karttaan. Näin mitään tärkeää ei jää näkemättä!


2) Vältä jonot ovella

Saavu sujuvasti messuille ja vältä jonot lippukassalla ostamalla liput ennakkoon.


3) Varaa mukaan käteistä rahaa

Messuille kannattaa varata mukaan jonkin verrankäteistä rahaa, sillä käteisnostomahdollisuudet messuaikana ovat rajalliset ja kaikilla näytteilleasettajilla ei ole osastoillaan korttimaksupäätteitä.


4) Sovi tapaamispaikka etukäteen

Jos saavut messuille kaverin kanssa tai ryhmässä, kannattaa sopia jo ennen messuhumuun sukeltamista tapaamispaikka siltä varalta, että eksytte päivän aikana toisistanne. Hallien aulatilat ja kahvilat sekä ravintolat ovat oivia kohtaamispaikkoja.


5) Muista oma vesipullo

Ota mukaan riittävästi juotavaa. Oman pullon voit täyttää myös ilmaisista vesipisteistä. Vesipisteet löytyvät sekä C-hallista (C 524) että A-hallista (A 1141). Vesipullon voit ostaa myös kahvilasta, esimerkiksi A-hallin Londonista, mutta varaudu jonottamaan.


6) Älä ahnehdi – jaa messuvierailu usealle päivälle

Osta kolmen päivän ranneke ja tee kaksi tai vaikka kolme kevyempää messureissua.


7) Varaudu hyvin jalkinein

Varaa messuille jalkaan miellyttävät jalkineet. Yhdenkin vierailun aikana saatat kävellä useiden kilometrien matkan.


8) Vältä ruuhkat ja käytä julkista liikennettä

Hyödynnä viiden minuutin välein kulkevat Nyssen Messubussit, joilla pääset suoraan etuoville. Linja 101 kuljettaa Keskustorilta, linja 102 Lielahdesta ja linja 104 Hervannasta.

Kaupungin busseista linja 12 kulkee myös suoraan pääoville. Jos kuitenkin haluat tulla omalla autolla, suosittelemme etäpysäköintiä Lempäälän Ideaparkissa, missä pysäköiminen on maksutonta ja bussikuljetus ajaa pysäköintialueen ja messukeskuksen väliä 15 minuutin välein. Bussikuljetuksen hinta messuille ja takaisin 2 €/henkilö.


9) Osallistu ja löydä vinkit somesta

Mitä upeaa olet löytänyt? Hurahditko täysin? Millainen oli ikimuistoinen messupäiväsi? Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi sekä mietteesi somessa tunnisteella #kädentaidot. Seuraa tapahtuman menoa somessa Instagram @suomenkädentaidot ja Facebookissa


10) Muista ilo

Luvassa on taatusti iloisen inspiroivat kolme päivää! Muista hymyillä ja levitä ihanaa käsityön iloa ympärillesi.