Deli-alue | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

Deli-alue

Herkkusuiden Deli hurmaa

D-hallin Deli-alueella pääset tutustumaan kymmenien pientuottajien tuotteisiin – herkkusuille on tarjolla lähellä valmistettuja luonnontuotteita sekä muita pientuottajien maistuvaisia niin lahjaksi kuin itse herkuteltavaksi.

D-halli on omistettu syötäville taidonnäytteille

D-hallin Deli-alue avautuu puoli tuntia ennen muita messualueita. Aamulla Deli-alueelle pääsee vain pääaulan sisäänkäynnin kautta. Messuaamun voi aloittaa rauhallisissa merkeissä aamupalalla D-hallin ravintolassa ja kerätä ennen lähtöä kotiinviemisiksi hallin veden kielelle herauttavat herkut.

Vuonna 2019 Delissä oli noin 40 näytteilleasettajaa. Mukana on muun muassa gluteenittomia leivontaseoksia valmistaja Wanha Kanala, täysin luomuna valmistettuja lupiinijauhoja myyvä Koivunalhon luomutila, korkealaatuiseen kotimaiseen käsityöhön uskova perheyritys PetriS Chocolate Room sekä tamperelainen juomavalmistaja Poikain Parhaat.

Poikain Parhaat: “Emme luovu käsillä tekemisestä”

Poikain Parhaat on tamperelainen juoma-alan yritys, joka valmistaa virvokkeita ja sesonkijuomia alusta loppuun saakka käsityönä. Raikkaat maut kumpuavat omista resepteistä, suomalaisista raaka-aineista ja intohimosta kotimaisia makuja kohtaan.

– Vaikka tuotantomme kasvaisi kuinka, käsillä tekemistä ja suomalaisista raaka-aineista emme aio luopua koskaan. Koneet ovat apuna, mutta teemme tuotteet jatkossakin käsityönä. Suomalainen luonto on täynnä monipuolisia raaka-aineita, kun joku vain kerää ne talteen. Suomalaiset marjat ja yrtit ovat kaikkien tuotteidemme pääraaka-aineita nyt ja jatkossakin, kertoo toinen yrityksen perustajista ja tuotekehityksestä vastaava Pertti Hakala.

Deli-alueelta löydät myös leipomoita tuotteineen, erilaisia marjatuotteita jauheista hilloihin ja mehuihin, hunajaa, suklaita ja muita makeisia, luonnon superfoodeja ja paljon muuta suussa sulavaa.