Suomen Kädentaidot

Deli-alue

Deli-alue maistuu – myös herkkujen taika on käsityössä

Suomen Kädentaidot on uniikki ostospaikka myös syötävien herkkujen osalta: Messujen maistuvalla Deli-alueella pääsee tutustumaan kymmenien pientuottajien tuotteisiin – herkkusuille on tarjolla lähellä valmistettuja luonnontuotteita sekä muita pientuottajien maistuvaisia kotiinviemisiksi tai pukinkonttiin.

Vuonna 2018 E-hallista D-halliin siirtynyt Deli-alue avautuu puoli tuntia ennen muita messualueita. Messuaamun voi aloittaa rauhallisissa merkeissä aamupalalla D-hallin ravintolassa ja kerätä ennen lähtöä kotiinviemisiksi hallin veden kielelle herauttavat herkut.

Vuonna 2018 Delissä oli noin 40 näytteilleasettajaa, mukana on mm. gluteenittomia leivontaseoksia valmistaja Wanha Kanala, luomuviljelijä Samuli Laurikaisen superfoodiksikin kutsuttu Silmusalaatti, korkealaatuiseen kotimaiseen käsityöhön uskova perheyritys PetriS Chocolate Room sekä käsin tehtyjen herkkujen kuten luksusvaahtokarkkien valmistaja Wild from Arctic.

– Lapin luonto on yritykseni tärkein yhteistyökumppani. Jokainen käyttämäni yrtti- tai marjaraaka-aine osa herkkää ja voimakasta pohjoisen luontoa. Yritykseni keskeisin arvo on näiden raaka-aineiden kestävä hyödyntäminen, kuvaa Wild from Arcticin Sanna Jämsä.

Mukana oli myös leipomoita tuotteineen, erilaisia marjatuotteita jauheista hilloihin ja mehuihin, hunajaa, suklaita ja muita makeisia, Brasiliasta inspiraationsa saaneita brigadeiroja, luonnon superfoodeja kuten pakuria, ja paljon muuta suussa sulavaa.

Osta lippu