10 messuvinkkiä | Suomen Kädentaidot
Suomen Kädentaidot

10 messuvinkkiä

10 vinkkiä onnistuneeseen messukäyntiin

Suomen Kädentaidot -messuilla käy vuosittain yli 50 000 ihmistä kolmessa päivässä. Halleja on yhteensä 4 ja yrityksiä yli 700. Suunnittelemalla päiväsi etukäteen varmistat parhaiten onnistuneen messukäynnin. Olemme koonneet sinulle 10 vinkkiä, joista aloittaa!


1) Suunnittele messukäyntisi etukäteen

Näytteilleasettajiin, messuohjelmaan ja hallikarttoihin kannattaa tutustua jo etukäteen messujen kotisivuilla. Tee lista sinua kiinnostavista näytteilleasettajista ja ohjelmanumeroista, ja merkitse ne karttaan. Näin mitään tärkeää ei jää näkemättä!


2) Vältä jonot ovella

Jonot lippukassalla voi – ja kannattaa – välttää ostamalla liput ennakkoon.


3) Varaa mukaan käteistä rahaa

Messuille kannattaa varata mukaan riittävästi käteistä rahaa, sillä käteisnostomahdollisuudet messuaikana ovat rajalliset ja kaikilla näytteilleasettajilla ei ole osastoillaan korttimaksupäätteitä.


4) Sovi tapaamispaikka etukäteen

Jos saavut messuille kaverin kanssa tai ryhmässä, kannattaa sopia jo ennen messuhumuun sukeltamista tapaamispaikka siltä varalta että eksytte päivän aikana toisistanne. Suosittelemme A-hallin keskeltä löytyvää kahvilaa. Se on merkitty katosta roikkuvalla kyltillä, jossa lukee “kohtaamispaikka”.


5) Muista tankata… vettä!

Ota mukaan riittävästi juotavaa, oman pullon voit täyttää myös ilmaisista vesipisteistä. Vesipullon voit ostaa myös kahvilasta, esimerkiksi A-hallin Londonista, mutta varaudu jonottamaan.


6) Älä ahnehdi – jaa messuvierailu usealle päivälle

Osta kolmen päivän ranneke ja tee kaksi tai vaikka kolme kevyempää messureissua.


7) Ajattele jalkojasi

Varaa messuille jalkaan miellyttävät jalkineet. Yhdenkin vierailun aikana saatat kävellä useiden kilometrien matkan.


8) Vältä ruuhkat ja käytä julkista liikennettä

Hyödynnä viiden minuutin välein kulkevat messubussit, joilla pääset suoraan etuoville. Kaupungin busseista linja 14 kulkee myös suoraan pääoville. Jos kuitenkin haluat tulla omalla autolla, suosittelemme etäpysäköintiä P-Ikeassa, missä pysäköiminen on maksutonta ja ilmainen bussikuljetus ajaa pysäköintialueen ja messukeskuksen väliä 15 minuutin välein.


9) Osallistu ja löydä vinkit somesta

Löysitkö jotain upeaa? Onko fiilis mahtava? Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi ja mietteesi somessa virallisella hashtagillamme #Kädentaidot2020.


10) TÄRKEIN: Muista hymy

Luvassa on taatusti iloisen inspiroivat kolme päivää! Muista hymyillä, niin maailma hymyilee myös sinulle 😉